Известие

Collapse
No announcement yet.

ел. Стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ел. Стъкла

Интересно ми е, по скоро ми се иска да си направя всичките ел. стъкла като шофьорското. с едно натискане да се вдига и сваля автоматично. Чувал съм че става като се добави прекъсвач или реле вече не помня какво беше. Мога ли просто да си го купя от потрошени алфи и да си го добавя на другите врати.

На 145/6 модулът е един и управлява само шофьорското стъкло. Ако използваш такива, ще трябва да си набавиш 3 допълнителни, да им намериш място и да окабелиш наново, щото с оригиналната инсталация няма да стане.
    Може би по-изгоден вариант ще е да се търси модул който управлява 4 стъкла - примерно от някаква друга марка. Или пък да си направиш само предните стъкла. Задните колко пъти ти се налага да ги отваряш
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Темата и мен ме вълнува този модул...къде би трябвало да седи?

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        На 145/6 модулът е един и управлява само шофьорското стъкло. Ако използваш такива, ще трябва да си набавиш 3 допълнителни, да им намериш място и да окабелиш наново, щото с оригиналната инсталация няма да стане.
        Може би по-изгоден вариант ще е да се търси модул който управлява 4 стъкла - примерно от някаква друга марка. Или пък да си направиш само предните стъкла. Задните колко пъти ти се налага да ги отваряш
        задните почти не се ползват от опит
        sigpic
        Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
        FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
          Темата и мен ме вълнува този модул...къде би трябвало да седи?
          По спомени под кората вляво от волана - една бяла кутия над допълнителните релета.

Comment

По спомени под кората вляво от волана - една бяла кутия над допълнителните релета.

Може и да е черна също
            sigpic
            Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
            FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Ще отворя утре на гтв-то и ще ми я посочите

Comment

Първоначално публикувано от tonov
                На 145/6 модулът е един и управлява само шофьорското стъкло
                Интересно и аз ли съм с един след като се управляват двете предни стъкла. Става въпрос за колата от подписа ми.
                Last edited by tonov; d.m.y г., 12:32.
                Alfa Romeo 146 TS 16v 1999г.

Comment

Първоначално публикувано от shashaliev Покажи съобщение
                  Интересно ми е, по скоро ми се иска да си направя всичките ел. стъкла като шофьорското. с едно натискане да се вдига и сваля автоматично. Чувал съм че става като се добави прекъсвач или реле вече не помня какво беше. Мога ли просто да си го купя от потрошени алфи и да си го добавя на другите врати.
                  Това, че само шофьорското стъкло е АUTO не е случайно, прави се за безопасност
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Това, че само шофьорското стъкло е АUTO не е случайно, прави се за безопасност
                    В смисъл? Надоста коли по-нови имат ауто за поне предните 2 а някой купета за 4-те стъкла

Comment

Аз съм се интересувал от тази тема преди години.В общи линии отговора, който получих тук е, че най-голям шанс имаш с модул от Браво, но той, както и повечето италианки изобщо имат ауто на пасажерския джам само в посока надолу...
                      Не мога да си спомня как беше на Делтата, за съжаление, но и там си струва, да се поровиш....
                      Last edited by Satanism; d.m.y г., 08:15.
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                        Ще отворя утре на гтв-то и ще ми я посочите
                        Черна или много тъмно кафява кутия с две букси вляво под волана. От 145 гарантирам, че е точно същата, за другите модели не знам. Колегата b_angelov има такъв ъпгрейд и това, което знам от него е, че се прави точно с още един модул и се прекарват абсолютно всичките кабели от вратата до него, което си е лек филм..
                        На 145 трябва да е същото.

Comment

Друг вариант е с модул от 156 - той си има управление и на двете предни стъкла, само дето за дясното функцията ауто е само надолу, неясно защо

Comment

... само дето за дясното функцията ауто е само надолу, неясно защо
                            Е, как неясно. Надолу не можеш да затиснеш главата на пасажера, докато нагоре ...
                            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Toва е стандартната схема за ел. стъклата. На GTV е 1:1. Ако искате да сложите "комфорт" модул и на десния джам, е необходимо да се прекарат по два проводника във всяка врата. След това се реализира същата схема, както за левия прозорец.
                              Понеже за момента аз използвам китайска афтърмаркет аларма, е лесно да взема сигнал от заключването на централното, като го подам към пиновете за вдигане на прозорците и на двете врати.
                              Друга лека промяна, която трябва да се направи за целта е на пин 1 на букса "А" и на двата "комфорт" модула, да се подаде постоянен +, а не през контакта.

Недостатък на цялата работа е, че подсветката на бутоните ще работи постоянно, но тя е с толкова нищожна консумация, че изобщо неможе да събори акумулатора.
                              Last edited by b_angelov; d.m.y г., 11:38.
                              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                              X